Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

 

1) COACHING MET OF ZONDER BEHULP VAN HYPNOSE?

Dit is afhankelijk van de wens van de cliënt. Coaching zonder hypnose kan zeer hulpzaam zijn in diverse situaties. De begeleiding gebeurt hier in de vorm van gesprekscoaching.

Indien de cliënt kiest voor hypnose, dan wordt er op diep niveau gewerkt aan het gewenste doel. Hypnose zorgt ervoor dat het onderbewuste deel van de klant wordt aangesproken en dat veranderingen diep genesteld worden. Dit maakt dat de impact van een hypnosesessie vele malen sterker is dan een coaching sessie zonder behulp van hypnose.

 

2) Wat is hypnose?

Hypnose (uit het Grieks, hypnos, slaap) is een kunstmatig opgewekte trance, gekenmerkt door verhoogde vatbaarheid voor suggestie. Hypnose wordt uitgevoerd door opgeleide hypnotiseurs, die een speciale procedure volgen om de geest van de behandelde persoon in  een tranceachtige toestand te brengen. Het is een kunstmatig gecreëerde staat van bewustzijn waarin men ontspannen ins en geconcentreerd op een bepaald onderwerp. Geregistreerde patronen van hersengolven tonen aan dat iemand onder hypnose zich in een toestand tussen waken en slapen bevindt. Hoewel de wetenschappelijke geschiedenis van het gebruik van hypnose pas aanvangt met Franz Mesmer in de 18e eeuw werd de techniek reeds lang daarvoor toegepast door tovenaars en genezers.

 

3) Waarom zou ik kiezen voor hypnoseTHERAPIE?

Hypnosetherapie gaat rechtstreeks naar de kern van het probleem, dat vaak op onderbewust niveau zit.  Hypnosetherapie omzeilt daarbij de kritische, bewuste geest. Het zet ongewenste gedachten, gevoelens en gedragingen om naar nieuwe, gewenste varianten, van binnen uit en op een diep, onderbewust niveau. Het pakt het probleem bij de wortels aan (niet enkel de symptomen) én behandelt ze.

Via hypnosetherapie worden positieve suggesties genesteld in het onderbewustzijn wat ervoor zorgt dat je kan aanpassen wat je denkt, hoe je je voelt en hoe je je gedraagt. Hierdoor is hypnose een zeer krachtige tool. Het maakt dat je bergen kan verzetten, obstakels kan overwinnen en dingen kan aanpakken die je nooit voor mogelijk hield.

 

4) Is hypnose hetzelfde als slapen?

Hypnose is geen slaap. Het woord 'slaap' wordt wel regelmatig gebruikt, maar dit is een soort van trigger om de staat van hypnose te induceren. Tijdens hypnose ben je dus met je bewustzijn bij de sessie maar door de hypnotische staat ben je op onderbewust niveau extra ontvankelijk voor de positieve suggesties die in verband staan met het gewenste doel.

 

5) Wat is het verschil tussen therapeutische hypnose en showhypnose?

Therapeutische hypnose ziet er minder spectaculair uit dan showhypnose en is vooral gericht op het bereiken van positieve veranderingen in cliënten hun leven. Soms zijn mensen een beetje argwanend naar hypnose als tool voor therapie omdat ze het vooral kennen van gekke taferelen bij de showhypnose. Deze twee zaken zijn niet met elkaar te vergelijken alhoewel ze wel op hetzelfde principe steunen: de kracht van suggestie. De kandidaten in de shows zijn namelijk blije vrijwilligers en als ze een Elvis impersonatie doen op het podium is dit geheel uit vrije wil. Dit met het grote verschil dat er bij therapeutische hypnose met volle intentie wordt gewerkt aan de positieve ontwikkeling van de mens.

 

6) Hoe weet ik dat IK IN hypnose BEN EN OF HET effectief ZAL ZIJN?

Sommige mensen denken dat ze niet in hypnose waren als ze alles kunnen horen hebben dat er tijdens een sessie werd gezegd. Andere mensen denken dan weer dat ze niet in hypnose waren als ze zich niet veel herinneren van wat er gezegd werd tijdens de sessie.

Het is zo dat je soms een diepe hypnotische ervaring zal hebben en andere keren misschien gewoon een heel relaxed gevoel. Het is niet zo dat je buiten bewustzijn bent in hypnose maar eerder in een parrallelle staat van bewustzijn waarbij je nog weet hebt van je gedachten en van waar je bent. Het is normaal om tijdens een hypnose sessie om in en uit hypnose te gaan, het ene moment dieper dan het andere. 

De diepte van hypnose hoeft niet altijd evenredig te zijn met het resultaat. Het gebeurt wel eens dat cliënten die aanvankelijk het idee hadden dat ze 'niet onder hypnose' geweest waren (omdat ze nog steeds alles konden horen) ons tot hun grote verbazing meldden wat voor fantastische resultaten ze hadden dankzij de sessie.

 

7) Hoeveel sessies zijn er nodig?

Dit hangt af van het probleem en de gekozen formule: meestal tussen de 1 en 4 sessies. Sommige mensen kiezen ervoor om jaarlijks een of enkele sessies te boeken ter regulatie, maar dit is niet altijd nodig.

 

8) HOE GROOT IS MIJN KANS OP SUCCES?

Het is moeilijk om hier een exact cijfer op te kleven of om hiervoor garanties te geven, maar steeds is mijn doel om cliënten zo snel en zo goed mogelijk verder te helpen. Die garantie kan ik wel 100% geven.

 

9) KAN IK DINGEN DOEN TEGEN MIJN ZIN? 

Onder hypnose ben je nog steeds bij bewustzijn en zal je geen dingen doen die je normaal niet zou willen doen. Ook dingen die je normaal gezien niet zou zeggen zal je ook onder hypnose niet vertellen.

 

10) KAN JE BLIJVEN STEKEN IN HYPNOSE?

In de 4000 jaar dat hypnose gebruikt werd is er nog nooit iemand 'blijven steken' in hypnose. Wat wel vaker gebeurt is dat mensen liever nog langer in hypnose zouden willen blijven, omdat ze het er zo fijn vinden.

11) waar vind ik wetenschappelijk onderzoek naar hypnose?