Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Als je de moed (bijna) opgegeven hebt.

Life goes up and down. Iedereen heeft wel eens een mindere periode of een dip, het is des levens.

Het leven is niet altijd rozengeur en maneschijn. Dat hoeft ook niet, want het is niet realistisch om continue euforisch rond te lopen, met een brede glimlach. Zoals Professor Dirk De Wachter het stelt: ‘Dat is ook zeer vermoeiend: altijd grappend, grollend. Zo onecht. Het leven is nu eenmaal lastig. Laten we die lastigheid ook durven te beleven en zien. Het leven is onrechtvaardig en dat is niet serieus, maar je mag daar natuurlijk niet blijven in vastzitten. Je moet daar iets proberen aan te doen. Hoe je dat doet? Laat het gebeuren. Loop er niet van weg. Als je wegloopt van je problemen dan zal het zich onderhuids opstapelen en wordt het pas echt een probleem’.

Maar, wat doe je als die dip heel lang duurt? Wanneer je voelt dat het je allemaal niet meer kan schelen en je jezelf langere tijd moedeloos voelt, zo lang dat het tegen jou begint te werken, op dit moment wordt het tijd om iets te doen met dit vervelende gevoel.

Tijdens een sessie gaan we hier samen kijken naar de situatie. Wat ligt aan de oorzaak van jouw moedeloosheid? Van welke gevoelens en symptomen heb je last? Waar wil je vanaf? Met deze gegevens wordt bekeken wat je in de plaats wil. Samen brengen we in kaart waar je heen wilt, welke gevoelens, gedragingen en/of situatie je in de plaats zou willen.

Het is belangrijk op bewust niveau te weten waar we vanaf willen en wat we in de plaats willen. Echter is dit niet altijd voldoende om komaf te maken met bepaalde issues. Vaak weten we alles maar al te goed, en toch blijft het probleem bestaan en zitten we er als het ware in vast. Dankzij hypnose kan ook een diepere laag aangeraakt worden en kan er op onderbewust vlak gewerkt worden. In een staat van hypnose is het mogelijk om vastgeroeste gewoontes of ingenestelde gevoelens en oude pijnen als het ware te ‘resetten’, zonder inmenging van een kritische innerlijke stem.

Dankzij het juist in kaart brengen en behandelen van onderliggende emoties komt vaak een gevoel van opluchting en kan er terug een reserve opgebouwd worden waardoor er terug meer positieve energie kan worden ervaren. De lichtstralen komen terug doorheen het wolkendek. Alles klaart op. Er is terug licht. Er is weer hoop, terug moed en men kan weer terug beginnen genieten van het leven. Ook met tegenslagen kan beter worden omgegaan. Het is niet meer het einde van de wereld. Men heeft terug veerkracht.

Ontdek hier welke thema’s ook met hypnose kunnen aangepakt worden.