Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Afslanken en slank blijven, hoe doe ik dat?

Voor velen is ‘diëten’ een werkwoord dat een deel van hun leven is geworden. Vaak gaat dit met de nodige frustraties gepaard. Elk nieuw dieet begint meestal met een dosis goede moed maar gaat al gauw over in een bron van ergernis en frustratie. Het gevoel van in restrictie te moeten leven, daar word je niet bepaald vrolijk van. Door lange tijd vooral veel te moeten en weinig te mógen word je gefrustreerd waardoor er meestal een moment komt dat je jezelf hiertegen wil verzetten. Dit is het moment dat je in excessen vervalt. Je hebt er immers genoeg van om jezelf alles wat fijn en lekker is te onthouden. Het valt niet vol te houden om zoveel te moeten en zo weinig te mógen. Ook gaat je lichaam in een soort van ‘spaarstand’ wanneer je dieet, het voelt namelijk aan als een hongersnood waardoor er een soort van overlevingsmechanisme in werking treedt en je lichaam heel weinig verbruikt.

Van zodra je terug in je oude patroon vervalt, en je terug meer eet gaat je lichaam deze extra’s vasthouden, opslaan als vetreserve, voor een eventuele volgende ‘hongersnood’. Resultaat: je komt nog meer aan dan voor je dieet woog.

Diëten kan je nooit winnen van je lichaam. Het is als vechten tegen de natuur.

Is alles dan hopeloos? Moet je jezelf er dan maar bij neer leggen? Gelukkig niet.

Wat als je makkelijk kon afvallen zonder dieet? Dat kan. Dankzij hypnose is het zelfs eenvoudig.

Tijdens de sessie wordt in kaart gebracht wat jouw persoonlijke problematiek is met betrekking tot voeding. Er wordt nagegaan wat jouw persoonlijke valkuilen zijn. Sommige mensen zijn emo-eters, anderen hebben dan weer een suikerverslaving.
Enkele voorbeelden:

 • Te grote porties

 • Drang naar zoet, zout of vet

 • Emotioneel eten (oa door: stress, verveling, verdriet, angst, boosheid, frustratie, zwaarmoedigheid, …)

 • Heel de dag door eten

 • Vreetbuien

 • Bijkomen na stoppen met roken

Er zijn meerdere opties mogelijk, afhankelijk van je behoeften. Het hangt af van hoeveel gewicht je wil te verliezen, de gewenste ondersteuning en de aanpak die je verkiest.

Virtuele Maagband

Dankzij de virtuele maagband worden goede resultaten bereikt. Dit is als het ware een ‘hypnotische’ maagring die in een gesimuleerde ingreep onder hypnose geplaatst wordt, zonder daarbij de vervelende bijwerkingen van een echte operatie. Dit is geheel veilig en ook duurzaam, zonder enige complicaties. Dit programma bestaat uit minstens 4 sessies en is geschikt voor:

 • Als je graag gedurende langere tijd ondersteuning geniet (minstens verspreid over 4 sessies).

 • Als je meer dan 10 kg wenst te verliezen.

 • Indien je al veel diëten geprobeerd hebt.

 • Als je meerdere valkuilen hebt op het vlak van eetgedrag.

HypnoSlim & Hypnoslim Pro

Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om voor te kiezen voor een korter programma, bestaande uit 1 of 2 sessies. Hier wordt ook aan de slag gegaan met de voornaamste valkuilen. Dit programma is geschikt indien:

 • Je kennis wil maken met afslanken onder hypnose

 • Je minder dan 10 kg wenst te verliezen.

 • Indien je vooral last hebt van één valkuil op het vlak van eetgedrag zoals bijvoorbeeld een suikerverslaving of bent bijgekomen na het stoppen met roken.

Onze bestaande programma’s worden steeds gepersonaliseerd om voor zo de ideale aanpak op maat te bekomen. Neem hier een kijkje voor onze andere opties.