Questions? Feedback? powered by Olark live chat software

Graag meer zelfvertrouwen?

Een gebrek aan zelfzekerheid kan enorm lastig zijn en voor de nodige stress zorgen.

 Door een gebrek aan zelfvertrouwen zijn mensen geneigd zich in te houden en niet ten volle te gaan voor het leven. Het zorgt ervoor dat men niet durft te uiten en zelfexpressie is nu eenmaal een manier waarmee je emoties en energie een uitlaatklep geeft. Na verloop van tijd zorgt dit ervoor dat je meer en meer in jezelf gekeerd geraakt wat dan uiteindelijk voor een vicieuze cirkel zorgt.

Zelfvertrouwen geeft een gevoel van veiligheid, geloof in jezelf. Weten dat je dingen kan ondernemen, los van hoe het zal aflopen, omdat je telkens wel weer een antwoord weet op de zich aandienende situatie. 

Er zijn meerdere oorzaken van een gebrek aan zelfvertrouwen. Het kan ontstaan zijn in een ver verleden, zelfs al in de jeugd door bepaalde dingen mee te maken, al dan niet traumatisch. Of misschien begon het na latere onaangename ervaringen die angst genereerden waardoor je nu op zeker speelt en zo weinig mogelijk onderneemt om deze zaken zeker niet herhaald te zien.

Gelukkig wil het niet zeggen dat een gebrek aan zelfvertrouwen op een bepaald moment in je leven ook inhoudt dat je hier eeuwig mee zal moeten rondlopen. Ook al heb je het nooit anders geweten. 

Dankzij hypnose kan zelfvertrouwen aangesterkt worden, met blijvende resultaten. 

Kijk hier wat er nog allemaal mogelijk is met hypnose.